Musik i Gryt, Stjärnhov

Musik i Gryt har vid det här laget blivit en känd och väletablerad sörmländsk kulturinstitution som varje år besöks av hundratals människor, också långväga ifrån, som kommer för att njuta av allt det Musik i Gryt har att erbjuda.

Föreningen grundades 1993 av Kjell Fagéus, då kammarmusiker och soloklarinettist i Kungliga Hovkapellet vid Kungliga Operan i Stockholm och bosatt i Gryts prästgård i Stjärnhov. Hans vision var att göra en kammarmusikfestival som en helhetsupplevelse av musik, konst, lyrik, natur och kyrka. För att göra den klassiska konstmusiken mer tillgänglig och fördjupa musikupplevelsen införde han konsertintroduktioner då publiken fick tillfälle att träffa musikerna innan konserterna.

Genom Musik i Gryts nuvarande konstnärlige ledare cellisten Per Nyström fick vi tillgång till hans svenska och internationella nätverk av artister på högsta nivå. Artister från när och fjärran har kommit resande, bott i våra privata hem och framfört fantastiska konserter på olika platser i vårt vackra landskap. Vi är övertygade om att den höga kvaliteten på artister, repertoar och spelplatser vi kan erbjuda kommer att locka publik och nya medlemmar i lång tid framöver.

Föreningen Musik i Gryt är medlem i riksorganisationen Kammarmusikförbundet.


Hemsida Musik i Gryt
Facebooksida